11:22:33

п'ятниця
24 листопада

м.Рівне, пров. Робітничий, 6

+38 (0362) 62-32-12

Email: ppfrom@ukr.net

+38 (0362) 68-21-95

 

Оригінальні українські страви з круп : банош

26.03.2016 -

Українська кухня - це не тільки всім відомий борщ, вареники та сало. Це ще набагато більше дивно смачних страв, які споконвіку готували дбайливі українські господині...

Страви української кухні завжди славилися наваристостю, апетитністю і безумовною користю для здоров'я. Адже основою для них служили різноманітні овочі та крупи. Багато рецептів не дожили до наших днів, а інші перетерпіли чимало змін.

Презентуємо Вам колекцію найсмачніших традиційних страв з усіх куточків України.

Ці страви  Ви можете приготувати з круп, які пропонує Фірма РОМ.

 

1. Банош (кукурудзяна каша)

 

Банош - це традиційна Західноукраїнська страва, що являє собою дуже смачну кукурудзяну кашу зі шкварками, бринзою або білими грибами в сметані. Перенесіться на Закарпаття, до гірських річок і покритих лісами високих гір разом з ситним, зігріваючим і дуже корисним баношем...

 

Інгредієнти: 
Крупа Кукурудзяна  - 250 г
Сметана домашня - 800 мл
Вода - 100 г
Сіль - за смаком
Добавки (на вибір або всі разом):
Бринза - 50 г
Сало - 50 г
Білі гриби - 100 г

 

Як приготувати:


1. 3/4 сметани розводимо з водою, заливаємо в каструлю і ставимо на великий вогонь. Солимо за смаком.

2. Як тільки сметана починає кипіти, поступово вводимо в неї кукурудзяну крупу , постійно помішуючи до загустіння.

3. Робимо самий маленький вогонь, і розтираємо ложкою кукурудзяну крупу по стінках каструлі, поки на поверхні не з'являться крапельки жиру.

4. Готуємо добавки: сало нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді до появи рум'яної скоринки. Бринзу дрібно нарізаємо. Білі гриби обсмажуємо, поки вони не випустять весь сік, потім заливаємо їх залишком сметани і вимикаємо вогонь (щоб сметана не згорнулася).

5. Банош подаємо до столу, ні в якому разі не перемішуючи інгредієнти: викладаємо в тарілку кукурудзяну кашу, зверху викладаємо добавки.

 

Смачного!

Оригінальні українські страви з круп : капусняк з пшоном «Новини» Великий дебют УСФ на алеї майстрів в день міста Рівне

Розроблено студією веб-дизайну «Div-Art»

Усі права захищено © ПП "Фірма РОМ" | 2013