22:30:12

четвер
21 вересня

м.Рівне, пров. Робітничий, 6

+38 (0362) 62-32-12

Email: ppfrom@ukr.net

+38 (0362) 68-21-95

 

Корисні властивості пшона

29.11.2016 - Загальні новини

Корисні властивості пшона


Пшоно вважається однією з найменш алергенних зернових культур. Воно дуже легко засвоюється організмом, тому підходить навіть для людей з чутливим травленням.
Пшоно містить 70% крохмалю, 12-15% білка, що містить незамінні амінокислоти, а так само велику кількість жиру 2,6-3,7%, клітковини 0,5-08%, невелику кількість цукру до 2%, вітаміни В1, В2 , РР і велика кількість фосфору, калію і магнію.
За вмістом білка пшоно перевершує рис і ячмінь, а за вмістом жиру поступається лише вівсяній крупі. Білки пшона включають незамінні амінокислоти - третнін, валін, лейцин, лізин, гістидин, а також жирні кислоти, мікроелементи, ферменти. Вітамінів групи В в ньому більше, ніж в зернах всіх інших злакових культур, фолієвої кислоти вдвічі більше, ніж в пшениці і кукурудзи. Фосфору в 1,5 рази більше, ніж в м'ясі! Пшоно містить значну кількість цинку, йоду, калію, натрію, магнію і брому.


У народній медицині пшоно вважається продуктом, що дає сили, зміцнює тіло, особливо м'язову систему. Просо є прекрасним засобом від закрепів. Воно виводить з організму залишкові антитіла і продукти їх розкладання, тому всім, хто лікується антибіотиками, рекомендується обов'язково раз в день їсти пшоняну кашу. Пшоно швидко розварюється, воно придатне для розсипчастих каш, пудингів та інших страв. У той же час страви з пшона корисні при атеросклерозі, цукровому діабеті і захворюваннях печінки в зв'язку з їх ліпотропні дією.
Пшоно має сечогінну і потогінну дію і використовується при лікуванні водянки. Воно сприяє зміцненню зламаних і пошкоджених кісток і з'єднання м'яких тканин, а також загоєнню ран. Лікувальними властивостями володіє пшоно, яку готують з проса.
Пшоно має на організм загальнозміцнюючу дію, і вважається, що воно сприяє виведенню з організму антибіотиків і токсинів. Пшоняна каша благотворно діє на організм і при атеросклерозі, і при цукровому діабеті, і при хворобах печінки. А при запаленні підшлункової залози рекомендується з'їдати її по тарілці в день.


У народній медицині:
При пухлинах
По 1 столовій ложці пшона і нарізаної просяної соломи залити 2 склянками води, довести до кипіння, кип'ятити 15 хвилин. Настоювати 2 години в теплому місці або в термосі, процідити. Відвар пити теплим по 1/2 склянки 3 рази на день.
При цукровому діабеті
Просо промити проточною водою і злегка підсушити. Залити окропом. Настоювати 2 години, процідити. Пити по 1/2 склянки 3 рази на день між прийомами їжі.


Купуйте пшоно у Фірми РОМ - і Ви будете мати корисну та поживну їжу! Смачного!

З Новим 2017! Роком Вогняного Півня! «Новини» Історія гречки

Розроблено студією веб-дизайну «Div-Art»

Усі права захищено © ПП "Фірма РОМ" | 2013