11:22:07

п'ятниця
24 листопада

м.Рівне, пров. Робітничий, 6

+38 (0362) 62-32-12

Email: ppfrom@ukr.net

+38 (0362) 68-21-95

 

Користь натуральних круп

28.09.2016 - Загальні новини

За даними Всесвітньої Організації Охорони здоров'я, тривалість життя людини і стан його здоров'я на 60% визначає його спосіб життя і система харчування, на 15% - спадковість, ще 15% - умови зовнішнього середовища, і лише на 10% послуги охорони здоров'я. Тому очевидно, чому люди, що стежать за своїм здоров'ям і зовнішнім виглядом, намагаються харчуватися натуральними продуктами, багатими рослинним білком, вуглеводами та іншими мікроелементами. Сьогодні вже збільшився попит на зернові, бобові культури, що володіють високою харчовою цінністю. Стало очевидним, що захоплення жирної рафінованої їжі, з дефіцитом активних компонентів веде до саморуйнування нашого організму. Дієтологами всього світу складаються списки функціональних продуктів. Зернові і бобові культури грають в цих списках головну роль.
Один з таких продуктів - натуральні крупи.

 

Каша споконвіку займала в Україні найважливіше місце, будучи одним з основних страв. Здавна в Україні вирощували злакові культури, абсолютно виправдано, вважаючи їх дуже поживними і корисними для здоров'я.  Дослідження, проведені пізніше, лише довели мудрість наших предків.
Злаки та продукти з них є основними джерелами: вуглеводів, які забезпечують організм енергією, рослинних білків, мінеральних речовин і вітамінів, а також рослинних волокон або клітковини, необхідних для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту. Вітаміни та мінерали, що знаходяться в крупі, мають велике значення для здоров'я людини, але зміст будь-якого елементу може бути більше або менше, залежно від виду крупи.

 

Гречана каша
Гречка - крупа особлива. З неї, виходить, мабуть, одна з найбільш корисних каш. Недарма ми називаємо її першої. Гречка містить клітковину, цілий спектр вітамінів - Е, РР, В1, В2, фолієвої і органічні кислоти, а так само великий відсоток крохмалю, що сприяє потраплянню в організм потрібної кількості необхідних елементів. Гречка - запорука нормального тиску і невисокого рівня холестерину, який вона потроху «зживає» з організму. Навіть немовлятам вона не протипоказана, адже вона важлива при формуванні нервової і кісткової систем. А дорослим вона стане відмінною підмогою при схудненні, адже навіть невелика її кількість викликає почуття ситості.

Рисова каша
Рис в першу чергу хороший тим, що він гіпоалергенний. Він стане підмогою для тих, хто погано переносить білок. Його «сильна» сторона - це вітаміни групи В і PP, а також тіамін, каротин, залізо, цинк, йод та інші важливі для людини мікроелементи. У рисі багато крохмалю і складних вуглеводів, які підтримають організм в тонусі весь день. Також в рисі присутні вісім найважливіших для нашого організму амінокислот - аргінін, гістидин, лізин, лецитин, метіонін, триптофан, холін і цистин. Крім того, рисова каша ще й одна з найбільш низькокалорійних каш, тому дієти на рисі - одні з найефективніших.

Вівсяна каша
Вівсянка або, як її ще називають, «каша краси» в першу чергу джерело натуральної клітковини і білків, вітамінів С, А, РР, Е, а також комплексу вітамінів В, магнію, фосфору, фтору, кальцію, калію, нікелю та інших важливих мінералів, а також біотину, пектинів та інших поживних речовин. Вівсянка - це джерело корисних речовин, а також лікувальна каша для тих, хто страждає хворобами шлунково-кишкового тракту. Вона нормалізує кислотність і чистить організм міститься в ній клітковиною. Крім того, ця каша, як не дивно, активно бореться з депресіями і пригніченими станами. Також це прекрасне блюдо для дитини, адже її особлива консистенція робить її зручною для їжі навіть «Беззубик», а її корисні властивості допомагають складатися міцної м'язової структурі дитини. Красуням ж варто пам'ятати, що вівсянка зробить їх шкіру більш чистою і гладкою, поліпшивши при цьому її колір.

Пшоняна каша
Це хоч і рідко вживається, але дуже корисна каша. В першу чергу, вона впливає на обмінні процеси нашого організму. Крім того, вона багата на вітамін D, який зміцнить нігті і волосся. Ще ця каша вкрай необхідна в раціоні людей, які страждають шлунково-кишковими, і серцевими захворюваннями, адже в ній - рекордна кількість калію, вітамінів: А, В1, В2, В5 і РР, а також натуральної клітковини і декількох видів крохмалю та амінокислот.

Перлова каша
Перловка - це каша Петра I. Так її прозвали за те, що великий цар почитав її головним блюдом на своєму столі. Вона дуже живильна і здатна підтримувати в тонусі організм, навантажений великою фізичною активністю. Вона допомагає обміну речовин, і необхідна для мозкової діяльності.
У цій каші міститься досить велика кількість лізину - амінокислоти, яка надає противірусну дію. Регулярне вживання перловки зміцнить проти простудних захворювань, а також допоможе боротися з заразою, якщо ви вже захворіли. Також лізин допомагає організму у виробленні колагену, який, як відомо, забезпечує нам здорову, гладку і пружну шкіру. Регулярне вживання перловки запобіжить ожиріння і буде боротися з токсинами в організмі. Однак важливо пам'ятати, що перловку слід варити досить довго.

Манна каша
Це каша для тих, у кого хворий шлунок або кишечник. Одним з її властивостей є обволікає ефект, який запобігає пошкодженню цих органів. Також в ній мало клітковини, тому ця каша не навантажує шлунково-кишковий тракт, однак часто є здоровій людині її не рекомендується. У манній каші щодо мало вітамінів, і вона знижує засвоюваність вітаміну D, тому є її частіше, ніж два рази на тиждень не варто.
Насправді, вона не підходить в раціон маленьким дітям, особливо малюкам до року, але дорослим вона може виявитися досить корисною: манна каша - один з найважливіших продуктів тибетської медицини, який дозволяє зберегти наш вигляд молодим, запобігаючи старінню.

Ячна каша
Ячна крупа має в своєму складі велику кількість вітамінів, серед яких присутні вітаміни A, B, D, PP. Вітаміни групи B є дуже рідкісним, тому їх зміст в крупі робить ячну кашу ще більш корисною. Крім того, це відмінний дієтичний продукт, який допоможе підтримати фігуру стрункою. Ячна каша очистить наш організм від шлаків і токсинів, тому вона дуже корисна для випікання, а також допоможе видалити з організму зайвий холестерин і боротися з бляшки холестеринів.

 

Каша добра не тільки в слов'янській кухні. Її активно використовують всі кухні світу від суто європейських до екзотичних азіатських. Тому, що крупи і каші - це не тільки неоціненна користь для організму, але ще і особливий смак, який люблять люди по всьому світу.

 

Купуйте крупи від фірми Ром та варіть корисні та смачні каші! Смачного!

Історія гречки «Новини» Оригінальний кукурудзяний суп з пшоном

Розроблено студією веб-дизайну «Div-Art»

Усі права захищено © ПП "Фірма РОМ" | 2013