22:20:02

четвер
21 вересня

м.Рівне, пров. Робітничий, 6

+38 (0362) 62-32-12

Email: ppfrom@ukr.net

+38 (0362) 68-21-95

 

Оригінальні українські страви з круп: куліш

22.06.2016 - Загальні новини

Куліш - це страва української національної кухні, яка традиційно готується з пшона. Варіацій на тему кулешу існує багато, проте класичний рецепт готується саме так ....
Цю страву  Ви можете приготувати з пшона , яке пропонує Фірма РОМ.


Складові:
Крупа Пшоно - 300 г
Картопля - 4 шт.
Сало - 300 г
Цибулина - 1 шт.
Сіль за смаком
Зелень - для прикраси


Як приготувати:

1. Крупу Пшоно промиваємо в теплій воді, потім обшпарюємо окропом (завдяки цьому пшоно матиме ніжніший смак). Потім заливаємо його холодною водою і ставимо каструлю на вогонь.

 

2. Поки готується пшоно, картопля очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками. Як тільки закипить вода, в якій вариться пшоно, додаємо в неї сіль і відправляємо туди картоплю. Після повторного закипання зменшуємо вогонь і залишаємо варитися хвилин на 15-20.

 

3. Тим часом сало нарізаємо дрібною соломкою і відправляємо його в розігріту сковороду без масла. Лук очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Як тільки сало розтопиться, додаємо до нього цибулю, перемішуємо і смажимо до утворення рум'яної скоринки.

 

4. Сало з цибулею відправляємо в киплячий бульйон, гарненько все перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Порада! Рум'яне сало можна і не проварювати з пшоном. Його можна просто викласти гіркою на вже готову суміш з пшона і картоплі

 

5. Перед подачею до столу тарілки з кулішем прикрашаємо зеленню.

 

Смачного!

Оригінальний кукурудзяний суп з пшоном «Новини» Оригінальні українські страви з круп: рагу з перловки

Розроблено студією веб-дизайну «Div-Art»

Усі права захищено © ПП "Фірма РОМ" | 2013